4 Şubat 2010 Perşembe

GREVDEYİM, GENELDE...


1 Şubat akşam saat 7 sularında adeta koşarcasına kurduğumuz İzmirli Sanatçılar grubu alışılmışın tersine hızlı adımlarla girdi eylem sahasına. Aynı gece kararlar alındı, basın bülteni ortaklaşa yazıldı, bir web adresi alındı ve bir blog oluşturuldu.

2Şubat imzaların artırılması ve duyurular adına mailler atıldı, faceden yararlanıldı.

3 Şubat 12.30 da Büyükşehir Belediyesi önündeki basın bülteni okunmasını sanatçı performansları izledi. Katılım ve medya ilgisi yoğun ve sevindiriciydi.

Daha sonra hep birlikte YKM önünde 51 gündür Tekel İşçilerine destek adına oturma eylemi yapan alınları siyah bantlı Halkevleri grubu ziyaret edildi. Birlikte dostluk çayı içildi. Sonrasında ellerinde megafon ve birkaç basit çalgıyla gençler, sevilen şarkıların gündeme uygulanmış biçimlerini seslendirdiler. Ör. İndim havuz başına/ Tayyip çıktı karşıma/ 4C nedir bilmezdim/ o da geldi başıma. Renkliydi, sevimliydi. Gelip geçen amcalar, teyzeler bile katıldı, el çırptı, yüreklendirdi. Sonrası orta yerde bir koca halay, döne döne büyüyen.

Bugün genel grev, bu yıl adet olduğu üzere yine hastayım, sabah beri haberleri izliyorum, Türkiye genel grevde sınıfta kalacak gibi günlerdir beklediğimizin tersine. Yine de en iyi durumda olan ilimiz- bizim ilimiz- İzmir. Otobüsler çalışmıyor. Vapur ve metro kafasına göre takılıyor. Gerçek sonuç akşama doğru belli olur. 10.30 da yürüyüş Basmane'den başladı, şu an sürüyor olmalı. Ben hastayım, ya herşeye rağmen çıkıp katılacağım, ya bin yıl vicdan yapacağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder